Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem Öğretmenler Kurulu Toplantısını Gerçekleştirdik

Okulumuz Kimya Öğretmeni Fatma ŞENOCAK'ın Tayini Çıktı

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönemini Başarılı Bir Şekilde Tamamladık

Okul Sporları Kort Tenisi Genç Erkekler İl Yarışmalarında İkinci Olduk

Ock

Öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki açıdan gelişimlerini desteklemek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci döneminin son haftasında “Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Faaliyet Planı” hazırladı.

Ock

Veremle Savaş Haftası Dolayısıyla Fizik Öğretmenimiz Esra Yüksel Çamur Tarafından Öğrencilerimiz Verem Hastalığıyla İlgili Bilgilendirme Yapıldı

Ock

Kaşgarlı Mahmut Türk yurdu ve Türk milletinin tarihi rolü hakkında bilgi verirken şunları yazar: “Tanrının devlet güneşini Türklerin burçlarında doğurmuş olduğunu ve onların mülkleri üzerinde göklerin bütün teğrelerini döndürmüş bulunduğunu gördüm. Tanrı onlara Türk adını verdi ve onları yeryüzüne ilbay kıldı. Zamanımızın Hakanlarını onlardan çıkardı, dünya milletlerinin idare yularını onların ellerine verdi, onları herkese üstün eyledi. Kendilerini hak üzere kuvvetlendirdi, onlarla birlikte çalışanı onlardan yana olanı aziz kıldı ve Türkler yüzünden onları her dileklerine eriştirdi, kötülerin –ayak takımının- şerrinden korudu.”

Ock

Türk yazı dillerinin, lehçelerinin ve ağızlarının dil özelliklerini belirleyen, söz varlığını derleyerek bir araya getiren Kâşgarlı Mahmud kendisine sonsuz bir ün, bitmez tükenmez bir kaynak sağlaması dileğiyle elde ettiği bu bilgileri yazıya geçirerek ortaya koyduğu eserine Dîvânu Lugâti’t-Türk adını vermiştir. Döneminin yazı dilinin dil bilgisi kurallarını ve söz varlığını eserinde toplayan Kâşgarlı Mahmud, bu ölçünlü dil çerçevesinde diğer Türk topluluklarının ağız özelliklerini hem ses hem de söz varlığı bakımından ayrıntılı biçimde ele almıştır. Zaman zaman biçim bilgisi yönünden belirlediği farklılıklara da işaret eden Kâşgarlı Mahmud bu nedenle eserine Türk Lehçeleri (veya Ağızları) Sözlüğü adını vermiştir.

Ock

Genç Erkekler ve Genç Kızlar Nevşehir Bilek Güreşi İl Şampiyonları Olarak Adana'da Bölge Finallerine Katıldık.

Ock

Genç Yürüyüş Okuma Halkaları Projesi 2024 Etkinlikleri Başlamıştır.

Floor Curling Genç Kızlar Kategorisinde Okul Takımımız İl Birincisi Olmuştur

Ara

Bizim insanımızın yazdığı eserleri, bizim öğrencilerimizin anlayarak ve bilinçli şekilde okumalarını sağlamak için çalışıyoruz.

Ara

Bu medeniyet diliyle bir kültür üretmek zorundayız. Dilimiz canlı, genişliyor, büyüyor. Dilimizin tek ihtiyacı, onun kıymetini bilecek insanlar ve kurumlar. Biz dilimize gereken önemi vermezsek, başkalarından bu hassasiyeti göstermesini bekleyemeyiz. Sosyal mecralarda, televizyon ekranlarında, öğrencilerimizin kendi aralarında Türkçenin kıymetine ve zenginliğine mutlaka başvurmalı, bu anlamda bir çoraklığın oluşmasına da asla müsaade etmemeliyiz.

Yusuf TEKİN

Milli Eğitim Bakanı

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi ile söz varlığını zenginleştirme çalışmalarımız devam etmektedir. Kültürümüzün en önemli taşıyıcısı olan dilimiz ve dolayısıyla sözcüklerimiz, düşünce dünyamızın da ufuklarını genişletecektir.

Ara

Okulumuzda Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında "Safahat Okumaları" yapılmaktadır.