13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Gününde "Deprem Tatbikatı" Yapıldı

Ülkemizin dünya üzerindeki coğrafi konumundan kaynaklanan jeo-stratejik önemi ile doğal afetler bakımından riskli bölgede yer almasından kaynaklı yaşanabilecek afetler, salgın hastalıklar, küresel iklim değişikliği, savaş, asimetrik tehdit, deprem, sel, çığ, heyelan, ve yangın felaketi gibi oluşabilecek durumların can ve mal kaybına yol açabileceği bilinmektedir.

Ülkemizin dünya üzerindeki coğrafi konumundan kaynaklanan jeo-stratejik önemi ile doğal afetler bakımından riskli bölgede yer almasından kaynaklı yaşanabilecek afetler, salgın hastalıklar, küreseln iklim değişikliği,savaş, asimetrik tehdit, deprem, sel, çığ, heyelan, ve yangın felaketi gibi oluşabilecek durumların can ve mal kaybına yol açabileceği bilinmektedir.

Toplu yaşanılan kurum, okul, öğretmenevi, lokal, vb. yerlerde can ve mal kaybının en aza indirilmesi için gerekli önlemlerin alınması ve panik ortamının azaltılması ancak eğitim ve tatbikatlarla mümkün olabilmektedir.

Bakanlığımız yıllık iş takviminde yer aldığı üzere, taşra teşkilatı okul ve kurumlarında 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Gününde okulumuzda “Deprem Tatbikatı” yapılmış olup tahliye işlemi başarıyla yerine getirilmiştir.

Okul bahçesi toplanma alanındaki tatbikat değerlendirmesinin ardından, depremin ne olduğu, kayıpları en aza indirmek için neler yapılması gerektiğine dair açıklamalar yapılmıştır.

16-10-202416-10-202416-10-2024

16-10-202416-10-202416-10-202416-10-2024